top of page
Obrázek autoraMarie Čechová

🕵️‍♀️Česko-anglické příměstské tábory pro ZŠ

Léto na naší základní škole bylo letos mimořádné díky příměstským táborům, které se nesly ve znamení Anglické detektivní akademie. Naši vyšetřovatelé, vedeni zkušenými lektory Romanem a Simonou, se postavili před výzvu rozluštit tři různé případy, každý z nich přinášející nové záhady a zápletky. Děti se nejen bavily a rozvíjely své detektivní schopnosti, ale také si nenásilně procvičily anglický jazyk. Všechna komunikace a pátrání probíhalo v angličtině, což dětem pomohlo zlepšit jejich jazykové dovednosti na komunikativní úrovni. 


Tábor probíhal ve třech turnusech, kdy se každý týden děti ponořily do jiného příběhu. V prvním týdnu pátraly po ukradených muffinech, učily se detektivní techniky a následně čelily záludným překážkám. Druhý týden zahrnoval vyšetřování ztracené medicíny, při kterém objevily, že celá akce byla testem jejich schopností. Nakonec se zapojily do případu selhání rakety, kde analyzovaly důkazy a pracovali s DNA.



Během těchto tří týdnů čelili detektivové náročným zkouškám, které potrápily nejen jejich intelektuální schopnosti, ale i fyzickou zdatnost. Při řešení různých rébusů, hádanek a šifer museli zapojit všechny mozkové závity, aby odhalili potřebné stopy a postupovali v případech dál. Výzvy však nebyly jen o myšlení – v jednom z úkolů se museli dostat z uzavřené školy, kde je zločinec uvěznil. Prokličkovat mezi laserovými překážkami a najít cestu ven si vyžádalo nejen rychlé reakce, ale i odvahu. Detektivové si také vyzkoušeli vědeckou stránku své práce. Učili se extrahovat DNA, byť to bylo z banánu, což jim poskytlo základní představu o tom, jak pracují skuteční kriminalisté. Dalším zajímavým úkolem byla rekonstrukce startu  rakety NASA, to jim umožnilo pochopit, jak důležitá je přesnost a pečlivost při každém kroku vyšetřování. A aby jejich vyšetřování bylo co nejefektivnější, vydali se detektivové i do terénu. Navštívili nedaleký Kunratický les, kde hledali stopy, ze kterých vyrobili sádrové odlitky. Také zamířili do Holešovic na výstavu „Lovci znaků“. Tam si mohli otestovat své znalosti a dovednosti v oblasti grafologie a luštění symbolů, což jim poskytlo další cenné zkušenosti pro jejich detektivní kariéru.


Moc děkujeme našim pedagogům Romanovi a Simoně za inspirativní a obohacující program v anglickém jazyce. Také patří velký dík našim detektivům, kteří neváhali a s odhodláním nám přispěchali na pomoc při řešení všech záhadných případů. Věříme, že si děti odnesly nejen nové vědomosti, ale také krásné vzpomínky. Už nyní se těšíme na další příměstský tábor, který nás čeká příští rok, a doufáme, že bude stejně nezapomenutelný.


30 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Opmerkingen


GENIUS Logo school a kindergarten-01.jpg
bottom of page